Як карантин вплинув на перекази українських трудових мігрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як карантин вплинув на перекази українських трудових мігрантів

Особисті фінанси
852
Виходячи з даних, що наводить Нацбанк, карантин майже не вплинув на перекази українських трудових мігрантів.
Обсяги грошових переказів від трудових мігрантів до України за 9 місяців 2020 року зменшилися на 2,5% проти аналогічного періоду 2019 року.
Якщо у січні-вересні 2019 року заробітчани переказали до України 8,7 мільярда доларів, то за цей же період 2020 року обсяги переказів становили 8,48 мільярда доларів.
У серпні та вересні 2020 року обсяги переказів заробітчан були навіть більшими, ніж в аналогічні місяці минулого року: 1,03 та 1,1 мільярда доларів у 2020 році проти 1,02 та 1,04 мільярда доларів у 2019 році.
Ще на початку карантину у Національному банку прогнозували, що через коронавірус та карантин перекази заробітчан у 2020 році можуть скоротитися на 2-3 мільярди доларів.
Нагадаємо, у Польщі збираються спростити процедуру отримання офіційного дозволу на роботу. За новими правилами не потрібно буде мати місце проживання і стабільне джерело доходу; розширять також перелік обставин, за яких не потрібно міняти дозвіл на тимчасове проживання.
Австрія також полегшила процес працевлаштування для працівників з країн, що не входять до складу ЄС (сюди ж відноситься і Україна). Послаблення передбачені виключно для висококваліфікованої робочої сили. Тепер їм простіше буде приїхати і влаштуватися на роботу в цій країні.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялося, що Голова податкової хоче впритул зайнятися переказами заробітчан. За його словами, в Україні є кілька резервів податкових надходжень, зокрема – $12 млрд, що надходять від українців, які виїхали працювати за кордон.

12 способів переказати гроші з Польщі в Україну

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас