Невеликі аеропорти отримають сонячні зарядні станції для електросамолетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Невеликі аеропорти отримають сонячні зарядні станції для електросамолетів

Технології&Авто
224
Американський стартап Beam Global отримав грант транспортного агентства округу Фресно в Каліфорнії на розробку і випробування мобільної Сонячної системи зарядки акумуляторів електричних літаків.
Про це повідомляє портал N+1.
“Компанія вже провела демонстраційні випробування модифікованої зарядної станції EV ARC, серійно випускається для зарядки електромобілів. Нові сонячні зарядні станції для літаків планується використовувати в невеликих аеропортах і на аеродромах”, – йдеться в повідомленні.
Деякі невеликі аеродроми сьогодні дорого, складно або зовсім неможливо підключити до загальної електромережі. Це може бути пов’язано як з віддаленим розташуванням таких аеродромів, так і зі складнощами в отриманні дозвільної документації на підключення. Передбачається, що нові сонячні зарядні станції дозволять розв’язати цю проблему. Для таких станцій не потрібно буде споруджувати додаткову інфраструктуру, а самі вони можуть бути переміщені протягом декількох хвилин в будь-яку зручну точку аеродрому.
Демонстраційні випробування модифікованої зарядної станції EV ARC відбулися 29 жовтня 2020 року в муніципальному аеропорту Рідлі в Каліфорнії. Пристрій використовувався для зарядки акумуляторних батарей електричного літака Pipistrel Alpha Electro. Чотири таких літальних апарати придбали каліфорнійські міста Рідлі та Мендота в рамках проекту з розвитку екологічного транспорту. Цей проект стартував у 2016 році.
Зарядна станція EV ARC складається з двох модулів: сонячної зарядної станції з системою стеження за рухом сонця та акумуляторної батареї. Перша використовується для зарядки батареї, а друга – для зарядки електролітаків. Демонстраційні випробування, що відбулися, визнані успішними. Інші подробиці про перспективну розробку поки не розкриваються.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас