Питання агрострахування в Україні не тільки назріло, а й перезріло - Рожкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Питання агрострахування в Україні не тільки назріло, а й перезріло - Рожкова

Аграрний ринок
161
Питання агрострахування в Україні не тільки назріло, але і вже перезріло, оскільки агросектор – один з драйверів економіки країни.
Таку думку висловила перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова в ході презентації пропозицій до проєкту змін до Закону Про державну підтримку сільського господарства України, спільно розроблених Нацбанком і Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
За її словами, раніше ухвалені законодавчі та нормативні акти були структуровані так, що не дозволяли скористатися послугою ні аграріям, ні страховикам, оскільки так званий “пул страховиків” був сформований не зовсім прозоро, інструмент не працював багато років і не працює зараз.
“Тому сьогодні ми раді разом з колегами презентувати, як ми хочемо найближчим часом оживити цей інструмент, і дуже сподіваємося, що він буде дієвим і допоможе нашим агровиробникам і нашій економіці”, – зазначила Рожкова.
При цьому вона повідомила, що основні положення законопроєкту були підтримані страховиками при їх обговоренні з ринком.
Перший заступник голови Центробанку висловила сподівання, що документ вдасться швидко провести через парламент, тому що він необхідний при кредитуванні: страхування знизить ризики банків, відповідно, надалі можна буде говорити про зниження процентної ставки і т. д.
Як повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, робота над цим документом триває три-чотири місяці із залученням профільних асоціацій, міжнародних експертів тощо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас