По яких країнах коронавірус вдарив найсильніше - дослідження Credit Suisse — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

По яких країнах коронавірус вдарив найсильніше - дослідження Credit Suisse

Особисті фінанси
1469
За перше півріччя доросле населення України збідніло на 9%, що є одним з найвищих показників у світі, але меншим, ніж у Росії.
Про це йдеться в доповіді про Всесвітній рівень добробуту Global Wealth Report, який підготував швейцарський банк Credit Suisse.
Автори дослідження стверджують, що з січня до червня, тобто за час пандемії коронавірусу, багатство домогосподарств у всьому світі скоротилося на 7,2 трлн доларів.
Таким чином, добробут українців за цей період знизився на 9% в доларовому вираженні:
  • У Росії (10,7%),
  • Норвегії (11%),
  • Мексиці (14,2%),
  • ПАР (21,8%)
  • Бразилії (24,4%).
Підвищити добробут населення змогли такі країни: Китай, Нідерланди, Бангладеш і Єгипет. Найвищий показник – у Філіппін – 7%.
При оцінці добробуту Credit Suisse використовував власну методологію, засновану на обліку капіталізації фондового ринку, цінах на житло, курсі валюти і змінах ВВП.
Нагадаємо, за даними НБУ, в першому півріччі 2020 року заощадження населення України скоротилися приблизно на 6%.

Довідка Finance.ua:

  • За результатами дослідження Інституту демографії ім. Птухи НАН України, в Україні наприкінці 2020 року в категорії бідних опиниться 45% населення. За прогнозом рівня бідності на 2020 рік, зробленим наприкінці 2019 року, значення показника на поточний рік мало скласти 31,2%. У зв’язку з цим реальне зростання показника бідності набагато вище – на 13,8 п.п. або на 44%, уточнюють автори дослідження.
  • За даними Держстату, в 2019 році дві третини українців вважали себе бідними 65,3% українців вважали себе бідними; 33,6% – відносили себе не до бідних, але і не до представників середнього класу; середнім класом вважають себе 1,1% громадян; українців, які вважають себе багатими, не виявилося.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас