14-річна американка отримала $25 000 за відкриття, яке може привести до перемоги над COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

14-річна американка отримала $25 000 за відкриття, яке може привести до перемоги над COVID-19

Технології&Авто
1833
Поки вчені всього світу намагаються знайти ліки проти коронавірусу, 14-річна американка індійського походження Аніка Чебролу отримала перший приз і $25 000 на конкурсі молодих вчених 3M Young Scientist Challenge за відкриття, яке може привести до перемоги над COVID-19.
Як повідомляє CNN, дівчина використала метод in-silico для виявлення молекули свинцю, яка може вибірково зв’язувати шиповидний білок вірусу SARS-CoV-2.
«Протягом останніх двох днів я спостерігаю багато галасу навколо мого проєкту, оскільки він пов’язаний з вірусом SARS-CoV-2 і відображає наші колективні надії покласти край цій пандемії, оскільки я, як і всі інші, бажаю, щоб ми повернулись до нормального життя», – сказала Аніка.
Як каже переможниця, до досліджень її підштовхнула історія «іспанки». Початковою її метою було дослідження боротьби з вірусом грипу з допомогою методів in-silico.
За її словами, наступна мета – працювати разом з вченими та дослідниками, які борються за «контроль над захворюваністю і смертністю» від пандемії, перетворюючи результати її проєкту в справжні ліки проти вірусу.
«Мої спроби знайти провідне з’єднання для зв’язування шиповидного білка вірусу SARS-CoV-2 цього літа можуть здатися краплею в морі, але все ж доповнюють всі ці зусилля, – сказала Аніка. Подальша розробка цієї молекули за допомогою вірусологів і фахівців з розробки ліків визначить успіх цих зусиль».
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас