Ідея Банк увійшов до 20 digital-банків України за версією журналу banker.ua — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея Банк увійшов до 20 digital-банків України за версією журналу banker.ua

Особисті фінанси
142
Ідея Банк увійшов до списку 20 digital-банків України складеного журналом banker.ua (№1, жовтень 2020).
Відповідно до обраної виданням методики, рейтинг складається з 5 основних розділів, за якими можна визначити популярність банку як бренду в мережі інтернет, рівень відвідуваності сайтів, кількість передплатників у соцмережах і завантажень мобільних додатків банків, а також наскільки активно фінустанови спілкуються зі своїми клієнтами онлайн.
Дані по кожному параметру взяті з офіційних джерел у відкритому доступі. Крім того, державні і комерційні банки представлені окремо. Ідея Банк увійшов до списків комерційних банків.
Кожен банк посідає свою позицію в рейтингу, виходячи із загальних показників: чим вони більші, тим вище місце банку в таблиці. Враховувалися дані за 2020 рік – до 01.10.2020.
  • Банки за кількістю запитів бренду – Ідея Банк посів 10-ту позицію
Як зазначає редакція, у вибірці враховувалися запити українською, російською та англійською мовами по Україні з 1 січня по 1 жовтня 2020 року в пошуковій системі Google. Вказано середній показник запитів кожною мовою за місяць, а також виведена загальна кількість запитів за 9 місяців. Чим більша кількість запитів, тим вища позиція банку в рейтингу.
  • Банки за кількістю передплатників в соціальних мережах – Ідея Банк посів 8-му позицію
Як зазначає редакція, діджіталізація банків України безпосередньо пов’язана з кількістю передплатників на їх офіційних сторінках в популярних соціальних мережах. Враховувалася кількість передплатників в Facebook, Instagram і Telegram на 1 жовтня 2020 року. Якщо у банку відсутні акаунти в тій чи іншій соцмережі, то в графі стоїть прочерк. Чим більша сумарна кількість підписників, тим вища позиція банку в рейтингу.
  • Банки за активністю роботи із відгуками у мережі інтернет – Ідея Банк посів 9-ту позицію
Те, наскільки якісний рівень обслуговування надають банки, відображає їх рівень активності при роботі з відгуками клієнтів. Позицію в рейтингу визначає процентне співвідношення між кількістю відгуків користувачів і кількістю офіційних відповідей банку на онлайн-майданчиках-сайтах Мінфін, Banker.ua, Finance.ua та ін. Враховувалились коментарі за 2020 рік – з 1 січня по 1 жовтня. Якщо кількість відгуків користувачів у одного банку перевищує кількість відгуків у іншого, то більш високу позицію займає той банк, у якого вища рівень активності в процентному вираженні.
  • Найпопулярніші мобільні додатки банків Ідея Банк посів 8-у позицію в Google Play та 15-ту – в App Store
Цей рейтинг враховує кількість та рівень оцінок банківських мобільних додатків для клієнтів в App Store і Google Play. Крім того, в рейтингу береться до уваги місце, яке посідає додаток банку серед всіх додатків у категорії «Фінанси».
  • Найпопулярніші сайти банків – Ідея Банк посів 10-ту позицію
Для визначення рівня популярності банківських сайтів враховувалися дані від аналітичних компаній SimilarWeb, Alexa та Semrush, які займаються дослідженням поведінки користувачів у мережі. Для аналізу взята статистика сайтів за останні 6 місяців – з березня до вересня 2020 року. Дані можуть відрізнятися через різницю алгоритмів. Банки ранжовані за кожним значенням окремо, після чого виведено середнє значення, яке визначає місце банку в загальному рейтингу.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас