Міжбанк: євровалюта залишиться основним спекулятивним інструментом на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: євровалюта залишиться основним спекулятивним інструментом на ринку

Валюта
560
У середу основними мотиваторами на валютному ринку будуть розрахунки запізнілих клієнтів з бюджетом з податків і зборів і необхідність проплат за вчорашнім аукціоном Мінфіну України з ОВДП. Нагадаємо, що у вівторок було продано облігацій в еквіваленті 7,155 млрд гривень, у тому числі у валюті на $52,7 млн. Для нашого ресурсного ринку це чималі обсяги, що позначиться як на потребі банків у гривні, так і у валюті. За прогнозами Finance.ua, 21 жовтня обсяг операцій складе до $160-180 млн при здійсненні до 490-580 угод.
Крім цього, компаніям треба проводити свої господарські операції з фінансування поточних витрат. Це забезпечить певний приплив валюти на міжбанк у тих клієнтів, хто відчуває нестачу оборотних коштів. Водночас, вже скоро настане період виплат основних сум відшкодувань ПДВ експортерам і, за нашою інформацією, частина найбільших з них постарається дотягнути до цього періоду, витрачаючи валюту по мінімуму. Тим більше, що вже цієї неділі місцеві вибори, а політичний фактор у нашій країні завжди відрізняється своїми “страшилками” щодо можливого подальшого зростання курсу. Фактор невизначеності завжди працює проти нацвалюти.
Спекулянти сьогодні будуть заробляти відразу в трьох основних форматах. “У дві сторони” – з купівлі/продажу долара, євро і рубля на внутрішньому ринку, на різниці готівкового і безготівкового курсів по євро, а також на парі євро/долар на зовнішніх майданчиках. Ралі по парі євро/долар в самому розпалі, і на момент написання статті євро знову зріс і прагне вже до коридору 1,1870-1,19 долара. Це дозволяє світовим гравцям активно заробляти на подібних стрибках курсу, а місцеві любителі “покачати” ринок також активно грають по парі євро/гривня. У середу євровалюта як і раніше залишиться основним спекулятивним інструментом на міжбанку і на готівковому ринку України.
Курси міжбанку, за прогнозом Finance.ua на 21 жовтня, будуть в межах: долар – коридор 28,20 – 28,45 гривень, євро – коридор 33,30 – 33,85 гривень.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати в межах: долар – коридор купівель і продажів 28,10 – 28,45 гривень, євро 33,00 – 33,85 гривень.
У зв’язку зі стрибками курсу євро на міжнародних ринках і на міжбанку – сьогодні фінансисти будуть часто міняти котирування по євро в обмінниках і збільшать спред при купівлі/продажу цієї валюти до 25-35 копійок на євро.
Курс долара на міжбанку – графік:
>
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,34 / 28,36
Євро – 33,50 / 33,51
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас