Укрзалізниця недоотримує до 1,5 млрд грн доходу через слабку реалізацію металобрухту, - ЄБА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця недоотримує до 1,5 млрд грн доходу через слабку реалізацію металобрухту, - ЄБА

Казна та Політика
272
Державна “Укрзалізниця” може реалізовувати близько 300 тис. т металобрухту на рік і отримувати 1-1,5 млрд грн на рік додаткового доходу. Однак на даному етапі цей потенціал не використовується повністю.
Про це повідомила прес-служба Європейської бізнес асоціації (ЄБА) з посиланням на оцінки власних експертів.
Зі свого боку, бізнес звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням сприяти реалізації та переробці металобрухту. Зокрема, дати доручення держпідприємству і Мінінфраструктури для прискорення процесу.
В ЄБА зазначають, що темпи утилізації списаних на металобрухт вагонів становлять 100-400 одиниць на місяць. При тому, що оптимальна кількість переробки може досягати 800-1000 вагонів.
Варто зазначити, що “Укрзалізниця” є одним з найбільших творців металобрухту – сировини для вітчизняної металургійної галузі. При цьому неефективний процес її реалізації може призвести до збільшення дефіциту на ринку.
“Компанії стурбовані тим, що через невиконання “Укрзалізницею” планів з реалізації металобрухту в 2020 році компанія недоотримає значний обсяг коштів, необхідних для розвитку і здійснення інвестиційних програм”, – зазначає менеджер комітету логістики ЄБА Дарина Січкар.
За її словами, “Укрзалізниця” витрачає додаткові кошти на зберігання та охорону металобрухту через низькі темпи його утилізації власними силами.
Продаж сировини металургійним підприємствам або залучення підрядних підприємств для її обробки на території “Укрзалізниці” прискорить темпи переробки, вважають експерти асоціації.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас