Податкова створює підрозділ, який виявлятиме схеми великого бізнесу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова створює підрозділ, який виявлятиме схеми великого бізнесу в Україні

Казна та Політика
693
У центральному апараті Державної податкової служби з’явиться департамент податкових розслідувань. Його співробітники будуть виявляти схеми і ухилення від сплати податків великими платниками податків.
Про це розповів голова ДПС Олексій Любченко в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.
За його словами, у складі департаменту – управління трансфертного ціноутворення, “тобто вся міжнародна діяльність, а також підрозділ центру галузевої компетенції (фахівці з вуглеводнів, ритейлу, будівництва)”. Любченко каже, що підрозділ буде займатися міжнародними оподаткуванням.
“Створюємо департамент податкових розслідувань – фактично, це керуюча компанія за п’ятьма регіональними центрами обслуговування великих платників. Її завдання – виявляти схеми, знаходити ухилення”, – сказав Любченко.
Керівник податкової каже, що нова структура матиме 31 територіальний орган. Із них п’ять регіональних центрів обслуговування великих платників: Київ, Харків, Одеса, Львів, а також Запоріжжя або Дніпро.
“Поки що залишаємо інтригу щодо Запоріжжя або Дніпра, щоб була конкуренція. Занадто великий клубок, ми знаємо яких, інтересів. Саме в цих містах буде найбільша кадрова ротація, а також у Львові та Одесі. Щодо Києва і Харкова найменше запитань, глобальних кадрових ротацій поки що немає, принаймні в межах Офісу великих платників”, – уточнив Любченко.
Він також додав, що центральний апарат служби передбачатиме п’ять блоків.
“Центральний апарат служби у форматі нової структури з п’яти блоків теж підкоригували. Всередині структури буде департамент управління ризиками, який займатиметься виключно ПДВ і податком на прибуток. Департамент адміністрування залишиться, але перепрофілюється на фізосіб”, – зазначив Любченко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас