Пенсійний фонд встановив показник середньої зарплати за серпень для обчислення пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійний фонд встановив показник середньої зарплати за серпень для обчислення пенсій

Особисті фінанси
1703
Показник середньої зарплати у серпні зменшився на 228 грн 68 копійок порівняно з липнем та склав 9 608 гривень 67 копійок.
Про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду на сторінці у FACEBOOK.
Згідно з повідомленням, ПФУ затвердив показник середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” враховується для обчислення пенсії.
Так, за серпень 2020 року показник середньої зарплати для обчислення пенсій становить 9 608 грн 67 копійок.

Отримати гроші до зарплати 👛

Пенсійний фонд встановив показник середньої зарплати за серпень для обчислення пенсій
Як раніше повідомляв міністр фінансів України Сергій Марченко, співвідношення мінімальної та середньої заробітної плати в Україні в 2021 році зросте з нинішніх 45% до 48%. При цьому залишиться помітно меншим, ніж “в інших країнах світу”. Крім того, мінімалка не досягне рівня “критичної зарплати” для бізнесу.

Довідка Finance.ua:

  • Підвищення мінімальної заробітної плати в Україні до рівня в 6500 гривень можуть відкласти до грудня наступного року. З подібною ініціативою виступає голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від “Слуги народу” Данило Гетманцев.
  • За даними Держстату, середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у серпні 2020 році становила 11446 грн, що у 2,4 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (4723 грн).
  • Наступного року пенсіонерів чекає кілька етапів зростання виплат. Такі плани озвучили у Міністерстві соціальної політики і це підтвердив Президент України Володимир Зеленський.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас