"Енергоатом" і "Укренерго" завершили черговий етап підготовки синхронізації української енергосистеми з ENTSO-Е — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Енергоатом" і "Укренерго" завершили черговий етап підготовки синхронізації української енергосистеми з ENTSO-Е

Енергетика
324
Після випробувань на енергоблоці №3 Южно-Української АЕС успішно завершена програма тестування систем збудження турбогенераторів енергоблоків АЕС України, що входить до каталогу заходів Угоди про умови майбутньої інтеграції Об’єднаної енергосистеми України з європейською континентальною мережею ENTSO-Е.
Як повідомляється на сайті НАЕК “Енергоатом” в понеділок, крім фахівців “Енергоатому” і НЕК “Укренерго” у випробуванні систем збудження турбогенераторів взяли участь представники консорціуму ENTSO-E і “ДМСС-Інжиніринг” за підтримки USAID Energy Security Project, відзначили в НАЕК.
У компанії нагадали, що цю програму “Енергоатом” розпочав 17 серпня 2020 року спільно з “Укренерго” в рамках перевірки відповідності роботи вітчизняної генерації технологічним стандартам ENTSO-Е. Відповідні випробування пройшли на енергоблоці №2 Рівненської АЕС, №1 Запорізької АЕС, а також енергоблоках №1 та №3 Южно-Української АЕС.
Згідно з повідомленням “Енергоатому”, на підставі даних, отриманих за підсумками досліджень, Консорціум операторів системи передачі ENTSO-E (ЕМС, MAVIR, PSE, SEPS, 50Hertz і Transelectrica) створить загальну математичну модель синхронної роботи української та європейської енергосистем. Також ця інформація буде використана при дослідженні статичної та динамічної стійкості ОЕС України за умови паралельної роботи з ENTSO-E.
У НАЕК зазначили, що сервісний контракт на виконання цього пункту “Укренерго” уклало з консорціумом у 2019 році.
Водночас, коментуючи завершення випробувань, Міністерство енергетики на сайті зазначило, що крім запланованих технічних заходів, для успішного завершення синхронізації необхідно здійснити сертифікацію оператора системи передачі відповідно до вимог Третього енергопакету ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас