АМКУ дозволив Agimant Limited Тігіпка одноосібний контроль над власником "Дніпрометизу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив Agimant Limited Тігіпка одноосібний контроль над власником "Дніпрометизу"

Фондовий ринок
151
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив кіпрській компанії Agimant Limited українського бізнесмена Сергія Тігіпка набути одноосібний контроль над Dealzone Holding Ltd. (Род-Таун, Британські Віргінські о-ви), у власності якого перебуває 98,6578% акцій одного з найбільших підприємств з виготовлення металевих виробів в Україні ПрАТ “Дніпрометиз”.
“8 жовтня АМКУ надав Agimant Limited дозвіл на набуття одноосібного контролю над Dealzone Holding Ltd. шляхом укладення акціонерної угоди між компаніями Agimant Limited і Sartorius Limited”, – йдеться в повідомленні на сайті комітету.
Згідно з ним, контроль Sartorius Limited над компанією Dealzone Holding Ltd. забезпечувався наявністю права вето.
АМКУ також вказує, що Sartorius Limited, яка має намір передати контроль, не пов’язана відносинами контролю з групою “ТАС” Тігіпка або будь-якими суб’єктами господарювання – резидентами Російської Федерації, на яких поширюються спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).
Відповідно до Держреєстру, бенефіціаром Sartorius Limited виступає Олег Артем’єв з Дніпра. Через цю компанію він контролює ТОВ “Граніт інвест-Рокитне” і “Рокитнянський гранкар’єр” в Київській області з виручкою в 2019 році відповідно 7 млн грн і 3,1 млн грн.
Sartorius Limited також певний час цього року було власником ТОВ “Рубіж Інвест” після компанії, бенефіціаром якої виступав Тігіпко, проте тепер бенефіціаром цього ТОВ через ТОВ “Технопром СКД” виступає Євгенія Курносенко з Дніпра.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас