З резервного фонду столиці додатково виділять 30 млн гривень на індивідуальний захист для медиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З резервного фонду столиці додатково виділять 30 млн гривень на індивідуальний захист для медиків

Казна та Політика
71
Столична влада днями виділила з резервного фонду бюджету міста 30 млн гривень на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків комунальних медустанов. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн прес-конференції.
“Ми надалі працюємо і над збільшенням ліжок в медустановах для лікування хворих COVID-19, і над забезпеченням лікарень і медиків всім необхідним. Хочу повідомити, що днями місто додатково виділило з резервного фонду столиці майже 30 млн гривень. – Це кошти на закупівлю комунальними медустановами засобів індивідуального захисту, – сказав Кличко. – За виділені кошти для медустанов закуплять костюми біологічного захисту, бахіли, ізоляційні одноразові медичні халати, маски, медичні рукавички і захисні щитки”, – підкреслив Кличко.
Мер Києва зазначив, що лікарі сьогодні ризикують більше, бо перебувають у контакті з хворими пацієнтами. Тому, щоб захистити себе і запобігти передачі інфекції, медики повинні дотримуватися правил інфекційного контролю та використання засобів індивідуального захисту. Закупівля таких коштів, за словами мера, дозволить зменшити поширення захворюваності серед медичних працівників.
Віталій Кличко нагадав, що в кінці березня місто виділило понад 260 млн грн з резервного фонду бюджету столиці на заходи з протидії поширенню коронавірусу. Тоді за ці кошти для лікарень придбали засоби індивідуального захисту, необхідне обладнання та ліки. Окремо місто також виділяє гроші на ремонт систем постачання кисню в лікарнях і закупівлю кисневих концентраторів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас