Колишній топ-чиновник НБУ подав до регулятора позов на 7 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній топ-чиновник НБУ подав до регулятора позов на 7 млн грн

Фондовий ринок
853
Колишній заступник голови Нацбанку і на даний момент нардеп, який входить до групи “Довіра”, Борис Приходько подав позов до НБУ на 6,956 млн грн. Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження у цій справі 29 вересня. Приходько просить стягнути зазначену суму як матеріальну шкоду, заподіяну внаслідок ухвалення неправомірних рішень, повідомляє Finbalance.
У жовтні 2014-го його звільнили з регулятора на підставі закону про люстрацію.
Паралельно Приходько вимагає зобов’язати НБУ надати розпорядчий акт (наказ) про внесення змін до формулювання причин припинення трудових відносин з позивачем на підставах, визначених п.5 ч. 1 ст. 36 КЗпП України, та внести відповідний запис до трудової книжки позивача.
Ще 16 вересня 2020-го Верховний суд відкрив касаційне провадження за касаційною скаргою НБУ на постанову Окружного адмінсуду Києва від 28 грудня 2015-го та постанову Шостого апеляційного адмінсуду від 9 липня 2020-го, якими було визнано протиправним та скасовано наказ голови НБУ від 22 жовтня 2014-го про звільнення Приходька з посади заступника голови регулятора з підстав, передбачених законом “Про очищення влади”, п. 7-2 ст. 36 Кодексу законів про працю.
Раніше правоохоронці підозрювали Приходька в причетності до сумнівних угод Брокбізнесбанку та Аграрного фонду за облігаціями внутрішньої держпозики (ОВДП) на 2 млрд грн.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас