"Укравтодор" бере на баланс дороги в Чорнобильській зоні відчуження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" бере на баланс дороги в Чорнобильській зоні відчуження

Казна та Політика
216
Служба автомобільних доріг У Київській області прийме на баланс 220 км доріг у 30-км Чорнобильській зоні відчуження, повідомило Державне агентство автомобільних доріг (“Укравтодор”) у понеділок.
“Цього року на баланс “Укравтодор” прийнято кілька важливих об’єктів – у тому числі вулиці, які стануть обхідною дорогою Калуша, і новозбудований міст в Чорноморську. Ключовий принцип – це дійсно повинні бути об’єкти державного значення, які на цьому етапі є великим великим фінансовим викликом для влади. У випадку з дорогами в зоні відчуження: плануємо їх оновити за 2021-2023 рр. До трагедії (Чорнобильської катастрофи – Ред.) ці дороги були частиною міжнародних маршрутів, зараз вони будуть забезпечувати, перш за все, туристичні потреби”, – цитує пресслужба голову “Укравтодору” Олександра Кубракова.
За його словами, найближчим часом почнеться обстеження стану доріг, на його основі і з урахуванням туристичних маршрутів будуть пріоритизовані ремонти.
“Укравтодор” з посиланням на Держагентство з управління Зоною відчуження зазначає, що з 2015-го до 2019-го кількість туристів в зоні збільшилася з 8 тис. до 80 тис., з них майже половина – іноземці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас