Amazon показав перший електричний фургон для доставки, створений спільно з Rivian (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon показав перший електричний фургон для доставки, створений спільно з Rivian (відео)

Технології&Авто
667
Рівно рік тому американський інтернет-гігант Amazon замовив у стартапа Rivian 100 тис. електричних фургонів для доставки замовлень, а нещодавно вперше досить докладно розповів про першу з трьох запланованих моделей. У компанії підтвердили, що вже до 2022 року на дорогах можна буде побачити не менше 10 тис. електрофургонів Amazon, а повна партія в 100 тис. Штук буде поставлена ​​до 2030 року.
Під час розробки новинки Rivian зосередилася на електричній платформі і дизайні екстер’єру, тоді як Amazon оптимізувала інтер’єр і все, що пов’язано з комфортом робочого простору, благо, статистики щодо цього у неї зібрано більш ніж достатньо.
Електрофургон Amazon by Rivian отримав повний набір сучасних сенсорів для цифрових асистентів під час руху по шосе і міських дорогах. Величезне лобове скло з підвищеною оглядовістю доповнили набором камер по периметру електромобіля, які формують для водія на внутрішньому дисплеї картинку з 360-градусним оглядом. Інтеграція з голосовим помічником Alexa дозволяє не відриваючи рук від керма отримувати актуальну інформацію, наприклад, про пробки і погоду за адресою доставки.
Кузов вирізняється плоскою низькою підлогою, трьома рівнями полиць і зручними зсувними дверима, що полегшує водію доступ до вантажів. Для більшої безпеки в умовах щільного міського трафіку творці встановили величезний П-подібний стоп-сигнал, що займає більшу частину периметра задньої частини фургона.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас