Для нечесних аграріїв створять "чорний" список - профільні асоціації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для нечесних аграріїв створять "чорний" список - профільні асоціації

Казна та Політика
490
Аграрії, які відмовляються виконувати форвардні контракти щодо поставок зернових, будуть внесені у так званий “чорний список” – публічний реєстр недобросовісних компаній, де будуть вказані дані не тільки про юридичних осіб, а й про кінцевих власників компаній. Про це заявили аграрні асоціації.
Зараз в Україні виникла ситуація, коли розпочало зриватися виконання форвардних контрактів і аграрних розписок з постачання зерна трейдерам. Однак одні агропідприємства мають об’єктивні причини: урожай втрачений повністю через природні катаклізми, чи він не покриває необхідних обсягів. Інші ж не бажають виконувати взяті на себе зобов’язання, вимагаючи більш високу ціну, ніж та, яка передбачена контрактом, або відмовляються повністю від його виконання.
“Ми проаналізували укладені контракти. І хочемо сказати всім, хто думає, що можна легко відмовитися від їх виконання: закінчиться все це програшем у суді. Перспектив тут немає, справи ці для судів прості”, – попередив заступник голови всеукраїнської аграрної ради Михайло Соколов.
За його словами, така ситуація може призвести до того, що Україну визнають неблагонадійним партнером на міжнародному ринку і перестануть кредитувати, від чого постраждають всі аграрії.
Щоб не допустити такого сценарію, профільні асоціації й планують створити реєстр, який дозволить очистити АПК від недобросовісних учасників ринку і зберегти довіру кредиторів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас