До реєстру корупціонерів НАЗК у вересні потрапило понад 600 осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До реєстру корупціонерів НАЗК у вересні потрапило понад 600 осіб

Казна та Політика
224
До Реєстру корупціонерів НАЗК у вересні потрапило понад 600 осіб. До кримінальної відповідальності притягнуто 175 людей, з яких 35 депутатів місцевих рад.
Про це повідомляє пресслужба НАЗК.
“У вересні до Реєстру корупціонерів потрапили 627 осіб. Відомості були внесені за результатами опрацювання 1926 судових рішень, надісланих Державною судовою адміністрацією України”, – йдеться у повідомленні.
Повідомляється, що серед осіб, які потрапили до Реєстру, 175 притягнуто до кримінальної та 544 — до адміністративної відповідальності за корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. Деякі особи притягалися до відповідальності по кілька разів.
Так, до кримінальної відповідальності протягом вересня притягнуто:
  • 35 депутатів місцевих рад;
  • 16 посадовців органів чи установ виконання покарань, слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби;
  • 14 працівників юридичних осіб публічного права.
“З кримінальних правопорушень у вересні найчастіше траплялися декларування недостовірної інформації чи умисне неподання декларації (87 осіб), а також пропонування, обіцянка чи надання хабарів службовцям (64 особи)”, – зазначається у повідомленні.
Окрім того, повідомляється, що до адміністративної відповідальності притягнуто:
  • 330 депутатів місцевих рад;
  • 38 посадовців юридичних осіб публічного права, які не зазначені у пункті 1 частини першої статті 3 Закону України “Про запобігання корупції” (наприклад, працівники апаратів центральних органів виконавчої влади, Верховної ради, Рахункової палати тощо);
  • 27 працівників органів Національної поліції або поліцейських.
“Серед адміністративних порушень найчастішими були несвоєчасне декларування (497 осіб) та порушення вимог щодо запобігання конфлікту інтересів (28 осіб)”, – йдеться у повідомленні.
Крім того, до реєстру внесено відомості стосовно 20 осіб, на яких накладено дисциплінарні стягнення за корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.
Зазначається, що з початку року до Реєстру корупціонерів внесено відомості про 3615 порушників.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас