Фейки про Нацбанк та критика Рожкової: ексменеджер НБУ "подався" на заступника голови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фейки про Нацбанк та критика Рожкової: ексменеджер НБУ "подався" на заступника голови

Казна та Політика
531
На посаду заступника голови Національного банку претендує звільнений голова департаменту ліцензування НБУ Олександр Завадецький.
Відповідну декларацію на цю посаду він подав ввечері 6 жовтня.
Завадецький почав роботу у НБУ в 2015-му році на посаді очільника управління моніторингу пов’язаних з банками осіб, згодом перейшовши в департамент реєстраційних питань і ліцензування, з якого і був звільнений у жовтні 2016-го.
Після звільнення Завадецький вимагав у суді відновлення на посаді та компенсації за “вимушений прогул” у розмірі 1 мільйона гривень.
У суді Завадецький вказував на незаконність звільнення його із займаної посади (“на підставі особистих мотивів”) і доцільність розслідування дій глави НБУ Валерії Гонтаревої та її заступників (які на той час працювали в статусі в.о.) – Катерини Рожкової та Романа Борисенка.
Суд згодом поновив його на посаді, проте через реорганізацію департаменту Завадецький реальних повноважень не отримав.
У 2017-му Завадецький разом із Тарутою брав участь у фейковому слуханні щодо НБУ у підвалі Капітолія.
Тоді пресслужба Національного банку заявила, що Тарута за допомогою лобістів поширює в США неправдиву інформацію про Нацбанк.
Зараз Завадецький відкрито критикує заступницю голови НБУ – Катерину Рожкову на своїй сторінці у Facebook.
Зазначимо, що, згідно із законодавством, правління НБУ складається із 6 осіб, вакантних місць у правлінні регулятора зараз немає.
У пресслужбі НБУ повідомили, що усі п’ять заступників голови НБУ визначені, вакантних посад заступників немає.
“Усі заступники Голови НБУ працюють у звичайному режимі та виконують покладені на них обов’язки. За законом, заступники голови НБУ призначаються на посади та звільняються з посад Радою НБУ за поданням голови НБУ. Повідомляємо, що голова НБУ не робив подання Раді НБУ про звільнення своїх діючих заступників”, – йдеться у повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • 2 жовтня 2020 року відбулося засідання Ради Національного банку України, на якому було розглянуто низку організаційних, фінансових та кадрових питань.
  • Рада вирішила:
  • оголосити догану Рожковій Катерині Вікторівні, першому заступнику Голови Національного банку України, та Сологубу Дмитру Романовичу, заступнику Голови Національного банку України;
  • висловити недовіру першому заступнику Голови Національного банку України Рожковій Катерині Вікторівні та заступнику Голови Національного банку України Сологубу Дмитру Романовичу.
  • Перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова пояснила рішення ради регулятора оголосити їй і заступнику голови Дмитру Сологубу догану і заявити про недовіру у зв’язку з одним з інтерв’ю виданню KyivPost, яке вони дали наприкінці вересня.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас