Витрати на утримання гібридів та електрокарів виявились нижчими, ніж машин з ДВЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Витрати на утримання гібридів та електрокарів виявились нижчими, ніж машин з ДВЗ

Технології&Авто
2505
Фахівці некомерційної організації Consumer Reports вивчили дані по 200 гібридних автомобілях і 55 електрокарах, пробіг яких перевищував 160,9 тисячі кілометрів (100 тисяч миль) та поділились статистикою про вартість їх поточної експлуатації.
Вартість заправки пальним та зарядки електроенергією – лише частина витрат на утримання автомобіля.
Результати дослідження Consumer Reports, присвячені вартості утримання та ремонту електрокарів, гібридів і звичайних автомобілів c двигуном внутрішнього згоряння, показують помітні переваги “зелених” авто.
В рамках дослідження експерти зібрали дані про різні пасажирські автомобілі, річний пробіг яких становив не менше 3,2 тисячі кілометрів і не більше 100 тисяч. Також з огляду були вилучені автомобілі із загальним пробігом більше 320 тисяч кілометрів. Для аналізу використовувалась інформація про середній розмір витрат на утримання і ремонт транспортних засобів, в розрахунку на одну милю пробігу (1,6 кілометра). Результати показали, що електромобілі та гібриди з функцією зарядки від розетки потребують, в середньому, в два рази менше коштів, ніж автомобілі з ДВЗ.
Зі збільшенням пробігу, експлуатаційні витрати зростають, незалежно від типу силової установки транспортного засобу. При цьому, до відмітки у 100 тисяч миль (160 тисяч км) електрокари обходяться дешевше гібридів, але потім витрати на машини з електричною силовою установкою виявляються вищими.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас