Бізнес продовжує скаржитися на затримки митного оформлення вантажів - ЄБА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес продовжує скаржитися на затримки митного оформлення вантажів - ЄБА

Фондовий ринок
273
Компанії – члени Європейської бізнес асоціації (ЄБА) продовжують інформувати про затримки оформлення вантажів на митниці через необхідність підтвердити митну вартість.
Про це повідомила бізнес-асоціація в прес-релізі в середу.
“На сьогодні компанії-члени ЄБА повідомляють, що митне оформлення вантажів відбувається з постійними затримками. Причина – питання підтвердження митної вартості. Так, за інформацією компаній, що входять до асоціації, рішення митних органів часто оскаржують саме через неправомірну вимогу підвищити митну вартість товарів”, – повідомила асоціація.
“Європейська бізнес асоціація звертається до голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, міністра фінансів України Сергія Марченка з проханням довести до логічного завершення розгляд проблеми визнання митної вартості, що почався близько місяця тому комітетом ВРУ. Сподіваємося, все ж голос бізнесу буде почуто”, – зазначено в релізі.
За даними ЄБА, затримки почалися на початку вересня.
Як підкреслили в асоціації, Верховний суд неодноразово констатував необхідність для митниці письмово обґрунтовувати розбіжності або недоліки в первинному пакеті документів, а також, що розбіжності або відсутність відомостей повинні мати прямий стосунок до визначення митної вартості. Технічні ж недоліки в документах, які прямо не впливають на митну вартість – описки, дані про терміни оплати – не можуть бути підставою для витребування документів. Крім цього, митниця має право вимагати тільки ті документи, які можуть усунути сумніви і недоліки, а не всі передбачені законом.
“Таким чином, справи, де митний орган неправомірно вимагає надати додаткові документи, є завідомо програшними”, – підкреслили в бізнес-асоціації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас