Компанія Жеваго не змогла скасувати замороження акцій Полтавського ГЗК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Жеваго не змогла скасувати замороження акцій Полтавського ГЗК

Фондовий ринок
668
Апеляційний суд Києва відхилив апеляцію компанії Ferrexpo AG Switzerland Костянтина Жеваго щодо замороження 50,3% акцій Полтавського ГЗК у справі Жеваго і банку “Фінанси та Кредит”.
Про це повідомляється у пресрелізі компанії.
Зазначається, що Ferrexpo AG опротестувала постанову районного суду від 19 червня 2020 року, який наклав обмеження на 50,3% акцій Ferrexpo Poltava Mining, що належать Ferrexpo AG Switzerland.
“Апеляційний суд Києва відхилив апеляцію Ferrexpo AG на вищевказану постанову суду. Це оголошення означає, що обмеження, яке охоплює 50,3% акцій FPM, залишається в силі”, – зазначили у компанії.
Водночас повідомляється, що це обмеження не впливає на володіння акціями ПГЗК, але забороняє їх передачу.
У компанії також підкреслили, що Ferrexpo AG не планує і ніколи не мала наміру передавати свою частку в FPM.
“Це обмеження аналогічно тому, про який компанія оголосила 31 січня 2020 року, і яке згодом було скасовано Апеляційним судом Києва 2 червня 2020 року. Ferrexpo разом зі своїми консультантами розглядає варіанти подальших судових позовів проти обмеження”, – зазначили в Ferrexpo.

Довідка Finance.ua:

  • У червні Печерський районний суд Києва знову встановив обмеження в розмірі 50,3% акцій Полтавського ГЗК, що належать гірничорудній компанії бізнесмена Костянтина Жеваго Ferrexpo AG, єдиному акціонеру ПГЗК.
  • У січні 2020 року український суд встановив обмеження у розмірі 50,3% акцій Ferrexpo Poltava Mining (Полтавський ГЗК), який належить Ferrexpo AG Switzerland, єдиному акціонеру FPM. Згодом Апеляційний суд Києва зняв арешт.
  • Національний банк розпочав примусове стягнення з ексвласника банку “Фінанси та Кредит” Костянтина Жеваго 1,5 мільярда гривень за рішенням суду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас