Київський апеляційний суд 22 жовтня розгляне апеляцію ПриватБанку щодо виплати компаніям Суркісів $350 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київський апеляційний суд 22 жовтня розгляне апеляцію ПриватБанку щодо виплати компаніям Суркісів $350 млн

Фондовий ринок
130
Київський апеляційний суд 22 жовтня розгляне апеляційну скаргу державного ПриватБанку (Київ) на ухвалу судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка від 2 вересня про примусове виконання рішення цього ж суду від 2017 року про зобов’язання банку обслуговувати депозити компаній братів Суркісів, заборгованість за якими позивачі оцінюють в $350 млн.
Про це повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі ПриватБанку у вівторок.
“Розгляд апеляції на ухвалу судді Вовка призначено на 22 жовтня”, – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, 2 вересня Печерський райсуд Києва повністю задовольнив заяву компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов’язання ПриватБанку обслуговувати їхні депозити, розмішені до націоналізації банку на рахунках його кіпрської філії, і цей порядок передбачає стягнення цих коштів на користь позивачів. Загальна сума вимог до банку, визначена судом, становить $347,374 млн (з них близько $102 млн – відсотки, нараховані за ставкою 13% річних).
Суд також санкціонував примусове списання коштів і (або) арешт майна ПриватБанку в разі відмови виплачувати компаніям братів Суркісів зазначену суму.
Згідно з позицією ПриватБанку, відповідні договори компаній Суркісів на сьогодні вважаються виконаними, оскільки в 2016 році при проведенні націоналізації вони були обмінені на акції додаткової емісії.
Раніше, 9 лютого 2017 року Печерський райсуд Києва своєю ухвалою за позовом компаній Суркісів зобов’язав ПриватБанк виконувати умови депозитних договорів, укладених кіпрською філією банку (до націоналізації) з відповідними компаніями. Спроба Кабміну оскаржити цей вердикт в апеляційному суді не увінчалася успіхом, однак уряд подав касацію.
Разом з тим виконання ухвали судді Вовка про виплату ПриватБанком $350 млн компаніям Суркісів 8 вересня 2020 року зупинив Верховний суд і одночасно відкрив провадження за касаційною скаргою Кабміну на ухвалу Печерського райсуду Києва від 9 лютого 2017 року.
Як уточнили в прес-службі ПриватБанку, дату засідання для розгляду відповідної касації поки не призначено.
Як повідомлялося, наприкінці 2016 року під час націоналізації ПриватБанку кошти, розміщені сім’єю Суркісів і їхніми компаніями на депозитних рахунках ПриватБанку і його філій, потрапили під процедуру bail-in, оскільки Суркіси були визнані пов’язаними з ПриватБанком особами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас