Гарантований покупець вперше продав "зелену" електроенергію на УЕБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гарантований покупець вперше продав "зелену" електроенергію на УЕБ

Енергетика
755
Сьогодні, 5 жовтня, на Українській енергетичній біржі успішно відбувся перший аукціон “гарантованого покупця” з продажу електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел. Загальна вартість реалізованої електроенергії склала 44,3 млн грн.
Аукціон привернув велику увагу учасників ринку. Торги вели 28 компаній, що бажають приєднатися до числа соціально-відповідальних споживачів “чистої” енергії.
На торги були виставлені позиції декількох типів навантаження і з різним часом постачання. Всього було реалізовано 25,2 тисячі МВт-годин базового навантаження і 7,5 тисячі МВт-год блочними позиціями. Особливістю аукціону були торги виключно на підвищення ціни. І за підсумком вартість реалізованого ресурсу зросла на 35-51% від стартової залежно від умов постачання.
“Вітаємо учасників ринку з успішним придбанням “зеленої” електроенергії. Сьогодні ми побачили високий інтерес і конкуренцію, що дозволяє говорити про успішність і правильність виходу гарантованого покупця з ВДЕ на ринок двосторонніх договорів”, – зазначив генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.
За рішенням Кабінету Міністрів, аукціони з продажу електроенергії з ВДЕ можуть проводитися три рази на місяць. Наступний аукціон відбудеться за наявності нереалізованих залишків навантаження до кінця цього місяця.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас