Важливий крок у виконанні завдання МВФ: утворено територіальні органи ДПС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Важливий крок у виконанні завдання МВФ: утворено територіальні органи ДПС

Казна та Політика
384
Державна податкова служба утворила територіальні органи як її відокремлені підрозділи, що є структурним маяком Меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ.
Відповідний наказ підписано Головою ДПС Олексієм Любченком та погоджено Міністром фінансів України Сергієм Марченком.
“Забезпечення функціонування ДПС у форматі єдиної юридичної особи є­ однією з пріоритетних задач, визначених для ДПС низкою рішень Уряду та структурним маяком Меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ”, – зазначив Голова ДПС Олексій Любченко.
Надалі Державна податкова служба буде функціонувати як єдина юридична особа, що складається з центрального апарату та територіальних органів, утворених як її відокремлені підрозділи (без статусу юридичних осіб. – Ред.).
У службі повідомляють, що такі зміни сприятимуть посиленню інституційної спроможності ДПС, уникненню дублювання функцій і процедур в ДПС, мінімізації корупції та покращенню надання послуг платникам податків.
До кінця року будуть реалізовані заключні кроки щодо забезпечення функціонування ДПС як єдиної юридичної особи.

Довідка Finance.ua:

  • На виконання Указу Президента № 837 “Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави” Кабміном 30 вересня прийнято постанову, відповідно до якої територіальні органи ДПС перестануть існувати як юридичні особи публічного права.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас