Кабмін може скасувати обмеження на зарплати в держкомпаніях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін може скасувати обмеження на зарплати в держкомпаніях

Казна та Політика
475
Президент Володимир Зеленський 1 жовтня підписав закон з поправками до держбюджету на 2020 рік, який, зокрема, передбачає дозвіл уряду скасувати обмеження на зарплати в держкомпаніях.
Про це повідомляється на сайті Ради.
Зокрема, закон дає Кабміну право в період дії карантину скорочувати термін дії обмежень, заборон, пільг і гарантій, встановлених відповідними законами, ухваленими для запобігання поширенню COVID-19, крім випадків, коли зазначене може призвести до обмеження конституційних прав і свобод.
Як повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на джерело в уряді, Кабмін планує скористатися цим правом.
У квітні Кабмін обмежив розмір заробітної плати керівників виконавчих органів і членів наглядових рад держкомпаній до 47 000 гривень на місяць.
Конституційний суд 28 серпня визнав, що обмеження заробітних плат державних службовців і суддів у період карантину є незаконним.
Шведський економіст, науковий співробітник Atlantic Council Андерс Ослунд заявив, що подає у відставку з посади члена наглядової ради “Укрзалізниці”.
В офісі президента, коментуючи відставку члена наглядової ради УЗ Андерса Аслунда (серед причин відставки він вказав невиплату зарплати), заявили, що “ніхто не задоволений обмеженнями заробітних плат, і це цілком зрозуміло, але це було вимогою часу”.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялося, що вік виходу держслужбовців на пенсію в Україні хочуть збільшити. В Україні розробляють механізм, згідно з яким державні службовці зможуть виходити на пенсію пізніше, ніж у 65 років.
  • Зараз державні службовці повинні виходити на пенсію в 60 років. Якщо вони хочуть працювати довше, то за спеціальним наказом вік виходу на заслужений відпочинок можуть продовжити до 65 років.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас