СБУ викрила ділків, які могли отруїти Каховське водосховище токсичними відходами (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила ділків, які могли отруїти Каховське водосховище токсичними відходами (фото)

Кримінал
538
У Дніпропетровській області співробітники СБУ стверджують, що викрили компанію в порушенні екологічних норм при утилізації забруднюючих речовин.
Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.
За даними досудового слідства, місцевий завод з виробництва трубної продукції, що є одним з найбільших підприємств регіону, уклав договір з ліцензованою харківською фірмою на вивезення та утилізацію небезпечних відходів на суму близько 2,5 мільйона гривень.
“Встановлено, що утилізатор умови контракту не виконував. Замість цього комерсанти організували угоду, до якої залучили жителя марганцю. За винагороду чоловік погодився зберігати токсичні речовини на орендованій земельній ділянці площею майже 15 гектарів, яка розташована поруч з гаражним кооперативом на околиці міста”, – йдеться в повідомленні.
СБУ викрила ділків, які могли отруїти Каховське водосховище токсичними відходами (фото)
Фото СБУ
За оперативною інформацією, вантажівки із забруднюючими речовинами курсували туди два рази на тиждень.
“За час такої “співпраці” утворилося звалище, на якому просто неба знаходилися відходи 1-3 класу небезпеки. Ця ситуація могла призвести до потрапляння небезпечних речовин через підземні води в Каховське водосховище”, – розповіли в СБУ.
Правоохоронці затримали автомобіль зловмисників під час вивантаження чергової партії забруднюючих речовин.
За цим фактом здійснюється кримінальне провадження за ч.2 ст. 28 (злочин, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 239 (забруднення або псування земель) КК.
Встановлюються всі обставини справи та перевіряється інформація про інші підприємства регіону, причетні до незаконного зберігання токсичних відходів у Томаківському районі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас