В IKEA зробили заяву щодо використання незаконно заготовленої деревини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В IKEA зробили заяву щодо використання незаконно заготовленої деревини

Фондовий ринок
538
Шведська компанія IKEA, найбільший у світі рітейлер меблів і товарів для дому, завершила незалежний аудит у зв’язку зі звинуваченнями Earthsight, виключивши факт потрапляння незаконно заготовленої деревини з України в свій ланцюжок поставок.
“Результати розслідування третьої сторони за сприяння ТОВ “Легалліс” (Legallis LLC), в рамках якого проводилися відвідування лісових ділянок, а також нашого внутрішнього розслідування командою фахівців з постачання деревини і питань лісового господарства не виявили жодних ознак того, що незаконно заготовлена деревина потрапила в наш ланцюжок поставок”, – заявила компанія в п’ятницю.
У заяві підкреслюється, що обидва розслідування Earthsight вказали на складну інтерпретацію закону про санітарні рубки протягом сезону тиші.
“Ми підтримуємо дії FSC (Лісової опікунської ради) щодо вирішення цієї проблеми та розгляду питання суперечливого законодавства для подальшого вдосконалення відповідального ведення лісового господарства в Україні та за її межами. Це також підтверджує, чому ми вважаємо, що на сьогодні FSC є надійною глобальною лісовою сертифікацією з усіх поки що діючих на ринку”, – зазначили в компанії.
У ній також додали, що як один з найбільших світових споживачів деревини IKEA прагне використовувати свої глобальні можливості, щоб сприяти позитивним змінам у цій сфері, особливо в регіонах, які зазнали труднощів.
“Ми віримо, що завдяки своїй присутності можемо робити внесок у відповідальне ведення лісового господарства для зміцнення біорізноманіття, забезпечення ефективного виробництва та підтримки місцевих громад. Щоб цього досягти, компанія продовжує інвестувати в компетентність співробітників. Сьогодні глобальна команда IKEA складається з близько 40 фахівців з постачання деревини та лісового господарства. Вона працює над забезпеченням відповідальної лісозаготівлі і над тим, щоб ІКЕА, зі свого боку, сприяла розвитку відповідального ведення лісового господарства”, – резюмується в заяві.
У червні 2020 року IKEA почала незалежний аудит свого ланцюжка поставок деревини в Україні у зв’язку зі звинуваченнями Earthsight у використанні незаконно заготовленої деревини. У 2018-2019 рр. компанія провела незалежні аудити на основі розслідування Earthsight 2018 року. Їх результати не підтвердили використання незаконно заготовленої деревини в ланцюзі поставок IKEA.
Після публікації нового звіту Earthsight IKEA знову оперативно запросила незалежний аудит свого ланцюжка поставок деревини в Україні. Крім того, дані, опубліковані в звіті, досліджувала організація Assurance Services International (ASI) – незалежний аудитор некомерційної організації FSC (Forest Stewardship Council/“Лісова опікунська рада”, додали в IKEA.
Раніше повідомлялося, що голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький наказав провести протягом двох тижнів перевірку Великобичківського лісгоспу щодо всіх фактів, оприлюднених у дослідженні громадської організації Earthsight щодо незаконних вирубок.
За його словами, документ вказує на нібито недосконалість системи сертифікації канадської Лісової опікунської організації (Forest Stewardship Council), її неспроможність зафіксувати діяльність з незаконної вирубки деревини і нібито використання IKEA такої деревини для виробництва меблів.
Водночас Заблоцький зазначив, що дослідження організації в більшості дублює дослідження дворічної давності і було проведено на основі аналізу 18 ділянок, з яких, як виявилося, Earthsight аналізувала тільки чотири, відведені під санітарні рубки. Всі інші були проаналізовані через рік і більше після рубки або аналізувалися ділянки, на яких рубка взагалі ніколи не проводилася.

Довідка Finance.ua:

  • IKEA 14 травня 2020 року офіційно запустила можливість замовлення товарів з інтернет-магазину в Україні, а також відкрила пункти видачі в київських ТЦ Auchan Rive Gauche і ТЦ Metro Cash & Carry.
  • Після запуску інтернет-магазину компанія планує відкрити свій магазин в новому міському форматі (city store) в київському ТРЦ Blockbuster Mall.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас