"Київтеплоенерго" має намір об'єднати управління столичною енергетикою в єдину систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київтеплоенерго" має намір об'єднати управління столичною енергетикою в єдину систему

Енергетика
198
КП “Київтеплоенерго” (КТЕ) має намір об’єднати технологічне обладнання всіх енергооб’єктів Києва, які перебувають в управлінні КП, в єдину систему диспетчерського управління та збору даних (SCADA – Supervisory Control And Data Acquisition).
“Поступово об’єднаємо більш ніж тисячу енергооб’єктів: це дві столичні ТЕЦ, близько 200 котелень, 21 насосна станція, теплові павільйони і пункти. Автоматизація всіх процесів управління і створення єдиного інформаційного поля підвищить якість і надійність енергопостачання столиці, а також рівень його кіберзахисту”, – повідомила пресслужба підприємства.
У “Київтеплоенерго” зазначили, що до опалювального сезону 2020/2021 фахівці вже інтегрували систему SCADA в електричній частині ТЕЦ-5 і системи хімічного водоочищення. Окремі функції SCADA впроваджені на всіх енергоблоках.
На ТЕЦ-6 SCADA запрацювала в повному обсязі на енергоблоці №1 і частково на енергоблоці №2.
“Вже зараз вона фіксує і реєструє аварійні ситуації, забезпечує моніторинг температурного контролю на генераторі і на водогрійному котлі №6. У подальших планах – повне оснащення такою системою блоку №2 і створення загальностанційної автоматизованої системи управління технологічними процесами на ТЕЦ-6”, – пояснили в КП.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас