Westinghouse і "Енергоатом" підписали контракт на постачання ядерного палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Westinghouse і "Енергоатом" підписали контракт на постачання ядерного палива

Фондовий ринок
317
Westinghouse Electric Company і НАЕК “Енергатом” в середу підписали контракт про постачання ядерного палива для реакторів ВВЕР-440 Рівненської АЕС, повідомляється в спільному пресрелізі компаній.
“Ця угода є ще одним успішним кроком у продовження тривалого партнерства “Енергоатому” і компанії Westinghouse”, – зазначено в повідомленні.
Сторони також підписали лист про наміри подальшого вивчення локалізації виробництва компонентів паливно-монтажних деталей в Україні. “Атоменергомаш”, що є підрозділом “Енергоатому”, наразі проходить кваліфікацію з виробництва хвостовиків і головок ВВЕР-1000 для палива Westinghouse.
Підписання обох документів відбулося у присутності президента України Володимира Зеленського.
“Ми раді, що “Енергоатом” вчергове продемонстрував свою довіру до Westinghouse і ядерного палива, яке постачає компанія. Цією Угодою ми продовжуємо посилювати енергетичну безпеку України і прагнемо брати участь у вдосконаленні її ядерного парку. Як стратегічний партнер Westinghouse буде продовжувати підтримувати “Енергоатом” в його посиленні і суміжній експертизі”, – підкреслив президент і генеральний директор Westinghouse Патрік Фрегмен (Patrick Fragman).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас