День фінансів, 29 вересня: права на житло позачергово, квоти для іноземних IT, ціни від "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 29 вересня: права на житло позачергово, квоти для іноземних IT, ціни від "Нафтогазу"

374
У вівторок, 29 вересня, про те, що потрібно іноземному айтішнику для переїзду в Україну і чому за викрадення Lexus судитимуть суворіше, ніж за викрадення Жигулів.
Квоти для іноземних IT. Раніше в Україні почали працювати квоти для іноземних IT-спеціалістів. Ухвалено документ, який спрощує цей процес. Так, айтішникам зменшили вимоги до досвіду роботи, розширили перелік професій, встановили додаткові вимоги до кваліфікації, встановили розмір квот не для професії, а для категорії професій.
Що буде з “доступними кредитами”? Як розповів виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва Руслан Гашев, програма «доступні кредити 5-7-9%» спочатку планувалася як така, яка дозволила б скоротити кількість трудових мігрантів, що виїжджають з України в пошуку більш високих зарплат. А через коронакризу з’явився напрямок рефінансування раніше отриманих кредитів. Але в довгостроковій перспективі програма повинна бути зосереджена на інвестиційних кредитах.
Права на житло позачергово. Сьогодні Рада ухвалила за основу проєкт закону, згідно з яким планується включити осіб, які до 1 січня 1993 року були взяті на облік і потребують поліпшення житлових умов, до переліку тих, хто має право на придбання житла у постійне користування позачергово.
На продовження теми, аналітичний центр dom.ria провів дослідження про зміни в цінах на квартири у київських новобудовах за III квартал 2020 року.
Ціни на газ від “Нафтогазу”. Компанія оприлюднила ціни на газ для населення на жовтень. Тарифи залишилися на такому ж рівні, як і у вересні – 4,7 грн/кубометр в рамках пакету “Місячний” і 5,24 грн/кубометр в рамках тарифу “Річний”.
Покарання за викрадення авто. Елітний – це не радянський? В Україні набув чинності закон, згідно з яким за викрадення автомобіля будуть розраховувати покарання, зважаючи на вартість вкраденого авто. У МВС вважають справедливим, що за викрадення елітних автомобілів покарання суворіше, ніж за викрадення радянських, тому що для викрадення Lexus потрібні спеціальні навички, дороге обладнання, і такі автомобілі викрадають організовані злочинні угруповання. А “Жигулі” переважно викрадає певний контингент – це молоді люди, незаможні люди, які, можливо, оступилися вперше.
Відзначимо, що з початку року власники елітних автомобілів перерахували до місцевих бюджетів Київської області 9,3 млн грн транспортного податку.
Ще одна новина для любителів авто – українцям розсилають липові “листи щастя”. Шахраї тероризують українців вигаданими штрафами за перевищення швидкості. Так звані “листи щастя” надходять навіть тим, у кого машини немає. Правоохоронці зазначають, що звичайних квитанцій про порушення правил дорожнього руху правоохоронці вже давно не розсилають. Зараз водії отримують спеціальні постанови.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас