Міненерго пропонує закласти 2 мільярди на модернізацію шахт в бюджеті-21 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго пропонує закласти 2 мільярди на модернізацію шахт в бюджеті-21

Енергетика
233
Міністерство енергетики пропонує закласти 2 млрд грн на модернізацію шахт у проект бюджету на 2021 рік.
Про це повідомили в пресслужбі Міненерго.
“Особливу увагу Міненерго приділяє вугільній галузі … Міністерство пропонує передбачити на модернізацію шахт 2 млрд грн. Це мінімальна потреба в державній підтримці, щоб стабілізувати ситуацію на державних вуглевидобувних підприємствах, це дозволить повністю оснастити 8 лав на 8 державних шахтах. Приріст видобутку вугілля дозволить зменшити собівартість вугільної продукції та навантаження на державний бюджет”, – йдеться в повідомленні.
Крім того, для державних вуглевидобувних підприємств пропонується виділити 1,4 млрд грн на погашення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, яка накопичувалася з 2014 року.
“Зростання заборгованості з ЄСВ призводить до порушення прав працівників на соціальний захист, зокрема до незарахування періоду роботи, за який не сплачено єдиний внесок, до страхового стажу працівників, що негативно впливає на розмір пенсій, лікарняних та інших страхових виплат”, – зазначили в Міненерго.
Як повідомлялося, в.о. міністра енергетики Ольга Буславець представила народним депутатам з профільного Комітету Верховної Ради нагальні потреби ПЕК та сфери енергоефективності в коштах держбюджету на 2021 рік. Пропонується передбачити фінансування на енергоефективні проєкти, модернізацію вугільних шахт, захист коштів для виведення з експлуатації атомних енергоблоків, погашення заборгованості з ЄСВ для вуглевидобувних підприємств, розрахунки за “зеленим” тарифом та погашення заборгованості на оптовому ринку електроенергії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас