Уніфікація тарифів на "Укрзалізниці" без реформи спричинить падіння доходів, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уніфікація тарифів на "Укрзалізниці" без реформи спричинить падіння доходів, - експерт

Фондовий ринок
346
Уніфікація тарифів на вантажні перевезення залізницею є недоцільною без комплексного реформування “Укрзалізниці” і може призвести до зменшення доходів компанії.
Про це заявила заступник директора представництва інтересів компаній-членів Європейської Бізнес-Асоціації Світлана Михайловська.
На її думку, система тарифів “Укрзалізниці” потребує комплексного перегляду. Однак для цього спочатку необхідно створити незалежний регулятор – Національну комісію з питань регулювання транспорту.
“Уніфікувати чинні застарілі тарифи в умовах явної необхідності перегляду всієї системи ціноутворення є недоцільним”, – вважає Михайловська.
Вона також зазначила, що на переконання експертів асоціації, уніфікація тарифів на порожній пробіг не призведе до очікуваного зростання доходів “Укрзалізниці”, а навпаки – до їх падіння, оскільки зменшиться вантажопотік.
“Таке рішення може призвести до потенційного зниження вантажопотоку на 3% або 9 млн тонн/рік, зокрема за рахунок скорочення перевезень масових вантажів, що нівелює очікувані додаткові доходи “Укрзалізниці”, – пояснила Михайловська.
Експерт наголосила, єдиним шляхом встановлення справедливих тарифів на послуги “Укрзалізниці” є системне реформування тарифів на перевезення після демонополізації компанії та створення профільного регулятора НКРТ.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас