Попри рішення суду, Кабмін залишить "карантинні" обмеження на зарплати міністрам та прем'єру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попри рішення суду, Кабмін залишить "карантинні" обмеження на зарплати міністрам та прем'єру

Казна та Політика
289
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що його зарплата і зарплата міністрів залишаться обмеженими до 5 середніх зарплат в Україні.
Про це він повідомив під час засідання уряду 23 вересня.
“Підтверджу публічно, що з прийняттям рішення Конституційним судом щодо заробітних плат чиновників та державних службовців, Кабінет міністрів та я особисто залишаємося під дією постанови №304, у якій зарплати прем’єр-міністра, міністрів обмежені розміром не більше 5 середніх заробітних плат в Україні”, – повідомляє очільник уряду.
Шмигаль наголосив, що це принципова позиція, і попросив міністрів запобігти “перекосам” у зарплатах їхніх заступників та працівникам міністерств.
“Стосовно заробітних плат чиновників, заступників міністрів, працівників міністерств, я прошу всіх міністрів також контролювати, щоб не було перекосів, аби зарплати відповідали тим рівням, про які ми говорили і які прийнятні для економічної ситуації”, – резюмує прем’єр.
Нагадаємо, Конституційний суд 28 серпня визнав, що обмеження заробітних плат державних службовців і суддів в період карантину є незаконним.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас