ЄС готовий надати Україні 1,2 млрд євро кредиту, але є умова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готовий надати Україні 1,2 млрд євро кредиту, але є умова

Казна та Політика
882
Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що ЄС готовий надати Україні 1,2 млрд євро кредиту. Однак він озвучив умову для отримання цих коштів.
Про це Боррель сказав в ході спільного брифінгу з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Він нагадав про надання безпрецедентної підтримки Україні для боротьби з пандемією.
“Це майже 200 млн євро. І це найбільша допомога, яка була надана нашим східним партнерам. Ми також готові надати 1,2 млрд макрофінансової допомоги для того, щоб допомогти вирішенню проблем, пов’язаних з економічним спадом, який був викликаний коронавірусною пандемією”, – сказав високий представник ЄС.
Дипломат назвав умову, яку Україні слід виконати, щоб отримати гроші.
“Але для цього Україні необхідно конструктивно взаємодіяти з Міжнародним валютним фондом і також виконати всі ті вимоги, які стосуються посилення верховенства права в Україні”, – заявив Боррель.
Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт, необхідний для отримання Україною 1,2 млрд євро кредиту від ЄС. Після підписання набуде чинності Меморандум про взаєморозуміння між Україною як позичальником і Євросоюзом як кредитором.
Наприкінці квітня Європейська комісія оголосила про рішення надати Україні 1 млрд 200 млн євро підтримки під час пандемії COVID-19.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас