Mercedes-Benz показав відразу три нові електровантажівки (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mercedes-Benz показав відразу три нові електровантажівки (фото)

Технології&Авто
1508
Німецька компанія Daimler Trucks представила відразу три нові електричні вантажівки Mercedes-Benz (GenH2/eActrose/Actros LongHaul), які орієнтуються на різні сегменти ринку – від внутрішньоміських до міжнародних доставок, пропонуючи відповідний запас ходу.
Про це повідомляє портал ITC.ua.
“Очолює сімейство футуристичний Mercedes-Benz GenH2 Truck на базі паливних елементів, якому достатньо двох повних баків рідкого водню (80 кг, по 40 кг в кожному) з нержавіючої сталі для того, щоб подолати відстань близько 1 тисячі кілометрів. Вибір на користь рідкого ( LH2), а не газоподібного) водню був зроблений через більшу енергетичну щільність останнього, що дозволило отримати який можна порівнянний з класичними дизельними вантажівками запас ходу. Повна вага моделі становить 40 тонн, при цьому вона здатна перевозити 25 тонн вантажу”, – йдеться в повідомленні.
Енергетична система буде здатна забезпечити потужність близько 400 кВт: паливні комірки 2×150 150 кВт плюс акумуляторна батарея на 70 кВт-год. Цікаво, що батарея буде використовуватися для допомоги основній установці в тяжких випадках – при повному завантаженні, прискоренні або русі вгору.
Вона зможе заряджатися під час гальмування (рекуперація) або за рахунок надлишкової енергії паливних комірок. Комірки і акумулятори будуть оснащені просунутою системою температурного контролю, яка буде підтримувати оптимальну температуру під час руху і зарядки.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас