Facebook обвинуватили у підгляданні за користувачам через камери смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook обвинуватили у підгляданні за користувачам через камери смартфонів

Технології&Авто
913
До Facebook знову позиваються, цього разу за шпигунство. Як повідомляє Bloomberg, проти компанії подали до суду через шпигунство за користувачами Instagram за рахунок несанкціонованого використання камер їхніх мобільних телефонів.
У позові, поданому в липні, зазначається, що додаток для обміну фотографіями отримував доступ до камер iPhone, навіть якщо вони не використовувалися, з метою збору «прибуткових і цінних даних про своїх користувачів, до яких у нього не було б доступу в інакший спосіб».
Згідно зі скаргою, «отримуючи виключно особисті та інтимні особисті дані про своїх користувачів», Instagram і Facebook можуть збирати «цінні відомості для дослідження ринку».
Facebook, своєю чергою, спростувала обвинувачення та обвинуватила програмну помилку в тому, що телефон мимовільно отримував доступ до камер iPhone. Соцмережа додала, що наразі працює над виправленням цієї помилки.
Нагадаємо: у позові, поданому в минулому місяці, Facebook обвинуватили у використанні технології розпізнавання обличчя для незаконного збору біометричних даних своїх більш ніж 100 млн користувачів Instagram. Facebook тоді спростував цю заяву і заявив, що Instagram не використовує технологію розпізнавання облич.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас