Мінінфраструктури шукає можливість надати держпідтримку українським авіакомпаніям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури шукає можливість надати держпідтримку українським авіакомпаніям

Казна та Політика
143
Міністерство інфраструктури України підшукує оптимальну модель з надання державної підтримки для українських авіакомпаній, заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій на онлайн-конференції Європейської Бізнес-Асоціації в четвер.
“Ми досі намагаємося знайти формулу з підтримки (авіагалузі. – Ред.). Зараз от туристичним операторам надали нехай і невелику, але держпідтримку. Розраховуємо, що авіаперевізники також зможуть отримати підтримку… Але точно повинен бути механізм підтримки не тільки на рівні кредитів, а й, можливо, безвідсоткової допомоги, або навіть безповоротна фінансова допомога”, – зявив Криклій.
Він також зазначив, що з частиною авіакомпаній вирішити це питання може бути непросто, оскільки у деяких з них є заборгованості перед держбюджетом.
Водночас міністр підкреслив, що авіагалузь потребує держпідтримки, оскільки є доходогенеруючою як для регіональних бюджетів, так і для низки суміжних галузей.
“Я зацікавлений, щоб це була підтримка від держави не тільки словом, а й ділом. На жаль, це залежить не тільки від нашого міністерства”, – підкреслив Криклій.
Міністр також зазначив, що є низка джерел, кошти з яких можуть бути спрямовані на підтримку авіагалузі, і зараз це питання обговорюється з усіма профільними міністерствами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас