На системі BankID банки за 2 місяці заробили 1 мільйон гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На системі BankID банки за 2 місяці заробили 1 мільйон гривень

Казна та Політика
601
З 1 липня банки – учасники системи BankID НБУ почали отримувати плату за надання ідентифікаційних даних своїх клієнтів комерційним установам, які беруть участь в системі BankID НБУ. НБУ розкрив перші результати роботи нового проекту.
Про це йдеться в презентації НБУ, оприлюдненій в ході круглого столу, проведеного онлайн «Фінансовим клубом».
Комерційна модель використання BankID передбачає плату в 20 грн за інформацію про кожного абонента, і за перші два місяці програми банки заробили 1 млн грн доходу.
«Ми готувалися до спліту і працювали над комерційною моделлю, яка дозволяє банкам-ідентифікаторам отримувати від комерційних учасників, що надають послуги, винагороду за те, що їм були передані дані клієнтів. А для державних і комунальних підприємств все відбувається безкоштовно. Передача даних здійснюється тільки за ініціативи і за згодою власника даних – самої фізичної особи», – розповів заступник голови Нацбанку Олексій Шабан.
Шабан розповів, що найбільша кількість запитів до системи BankID надходить з програми «Дія» (Міністерство цифровий трансформації є одним з 11 некомерційних абонентів).
«Багато наших клієнтів реєструються в «Дії». Для нас це цікава послуга для клієнта. Хочемо, щоб вона розвивалася і давала можливість ширше застосовувати її в якості залучення клієнтів», – підтвердив директор департаменту розвитку продуктів Ідея Банку Сергій Міщенко.
Про аналогічний тренд говорить і заступник начальника департаменту цифрового бізнесу банку «Глобус» Олександр Дубихвіст.
«Поки для нашого банку це більше іміджева річ, щоб наші клієнти могли ідентифікуватися на державних сервісах, користуватися послугами електронних сервісів, яких стає дедалі більше. Клієнти це цінують», – сказав він.
Кожного дня українці по 20 тис. разів входять до системи BankID, повідомив Олексій Шабан.
Але комерційних транзакцій на порядок менше. «За липень – серпень було близько 50 тис. ідентифікацій для комерційного використання», – розповів заступник голови НБУ.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас