У Києві хочуть повернути в комунальну власність 17 га землі біля Дніпра на понад 650 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві хочуть повернути в комунальну власність 17 га землі біля Дніпра на понад 650 млн гривень

Казна та Політика
462
Столична прокуратура у суді вимагає повернути у комунальну власність 17 га землі біля Дніпра вартістю понад 651 млн гривень.
Про це повідомляє пресслужба Київської місцевої прокуратури.
“Київська місцева прокуратура № 7 у суді вимагає повернути територіальній громаді міста Києва земельну ділянку площею близько 17 га та вартістю понад 651 млн грн, яка розташована у Голосіївському районі міста Києва. Вказана земля віднесена до земель водного фонду та належить територіальній громаді столиці на праві комунальної власності”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що разом з тим, установлено, що земельна ділянка незаконно використовується суб’єктом господарювання, у тому числі для намиву (видобутку) піску. При цьому будь-яких рішень про відведення у користування земельної ділянки Київська міська рада не приймала.
“З метою поновлення прав територіальної громади столиці та припинення незаконного використання комунальної землі Київська місцева прокуратура №7 звернулась до Господарського суду міста Києва із позовом про повернення земельної ділянки належному власнику – Київській міській раді. Крім того, за вказаними фактами триває досудове розслідування з метою притягнення винних осіб до відповідальності”, – резюмували у прокуратурі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас