Через помилку Tesla безкоштовно заряджала електромобілі інших виробників на своїх нових зарядних станціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через помилку Tesla безкоштовно заряджала електромобілі інших виробників на своїх нових зарядних станціях

Фондовий ринок
932
Деякі власники електромобілів, випущених не компанією Tesla, виявили, що вони можуть практично безкоштовно заряджати акумулятори на нових станціях Supercharger V3 в Європі, де використовується загальний стандарт CCS. Як виявилося, це була помилка, а не задумана можливість.
Із запуском електромобілів Model 3 і зарядних станцій Supercharger V3 в Європі, компанія Tesla перейшла на використання загального стандарту зарядки CCS. І хоча більшість інших електромобілів використовують той же стандарт і роз’єм, це зовсім не означає, що інші електромобілі також могли використовувати велику мережу зарядних станцій Tesla Supercharger. Електромобілям Tesla ще необхідно виконати програмне сполучення (“рукостискання”) з Supercharger, перш ніж почнеться процес зарядки. Це сполучення також обробляє вартість зарядки, яка буде пов’язана з обліковим записом Tesla водія.
Однак відразу кілька публікацій вказують, що практично будь-який інший електромобіль зі стандартом CCS може заряджатися від нової зарядної станції Tesla Supercharger V3 з підтримкою CCS в Європі. Компанія Nextmove, що займається орендою електромобілів, протестувала таку можливість з різними сторонніми електромобілями і склала список моделей, які можуть заряджатися безкоштовно.
Швидше за все, це помилка, а не задумана функція, оскільки Tesla не надає безкоштовну зарядку акумулятора електромобіля без прив’язки до облікового запису Tesla. Передбачається, що помилка закралася в програмне “рукостискання”, і заряд електромобіля ініціалізується навіть в тому випадку, коли система не визначає, що підключений електромобіль Tesla.
Тесла раніше заявила, що вона відкрита для ідеї спільного використання мережі Supercharger з іншими автовиробниками, але це буде залежати від досягнення угоди про розподіл витрат. Ходили чутки, що Tesla веде переговори з іншими автовиробниками про укладення такої угоди, але це ні до чого не призвело.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас