Майбутні електромобілі GM будуть оснащені високотехнологічною бездротовою системою управління батареями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майбутні електромобілі GM будуть оснащені високотехнологічною бездротовою системою управління батареями

Технології&Авто
386
General Motors заявила, що нова система управління батареями повинна прискорити розробку електромобілів, оскільки це означає, що інженерам не доведеться «розробляти конкретні системи зв’язку або перепроєктувати складні схеми електропроводки для кожного нового автомобіля».
Нова технологія також може отримувати оновлення по бездротовій мережі, а це означає, що з часом можуть бути додані нові функції.
Хоча система не є повністю бездротовою, вона скорочує кількість дротів у батареях до 90 відсотків. Це допомагає знизити вагу, а також звільняє місце, яке можна використовувати для збільшення ємності акумулятора.
Крім цих переваг, wBMS допоможе “збалансувати хімічний склад окремих груп акумуляторних елементів для досягнення оптимальної продуктивності”. Він також може виконувати перевірки стану батареї в реальному часі і “за потреби перефокусувати мережу модулів і датчиків”, щоб допомогти зберегти працездатність батареї.
Коли акумулятор готовий до повторного використання в автомобілі, wBMS дозволяє легко використовувати його у вторинних додатках, таких як акумуляторна батарея. Як пояснили в GM, «коли ємність бездротових блоків зменшується до такої міри, що вони перестають бути ідеальними для оптимальної продуктивності транспортного засобу, але як і раніше функціонують як стабільні джерела живлення, їх можна комбінувати з іншими бездротовими акумуляторними блоками для створення чистих генераторів енергії. Це може бути зроблено без перепроєктування або капітального ремонту системи управління батареями, які традиційно потрібні при вторинному використанні”.
Бездротова система моніторингу акумулятора буде стандартною для електромобілів з батареями Ultium, а виконавчий директор GM з глобальної електрифікації та акумуляторних систем Кент Хелфріч сказав: “Бездротова система є втіленням конфігурації Ultium і повинна допомогти GM створювати прибуткові електромобілі у великих масштабах”.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас