Великобританія уклала першу після Brexit торговельну угоду - з Японією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія уклала першу після Brexit торговельну угоду - з Японією

Світ
246
Великобританія погодила з Японією торговельну угоду – першу після свого виходу з ЄС.
Про це повідомляє Sky News.
За оцінками британського уряду, угода збільшить товарообіг з Японією на 15,2 млрд фунтів стерлінгів, а британські бізнесмени будуть користуватися безмитною торгівлею на 99% експорту в країну.
Міністр міжнародної торгівлі Ліз Трас заявила, що ця угода “виходить далеко за рамки” торговельної угоди між ЄС і Японією, з якої Великобританія вийде в кінці цього року, коли закінчиться перехідний період Brexit.
Вона також визнала цю угоду як “важливий крок” на шляху приєднання Великобританії до ширшої торговельної угоди 11 країн, відомої як всеосяжна і прогресивна угода про Транстихоокеанське партнерство.
Урядовий аналіз показав, що угода з Японією забезпечить зростання економіки Британії на 1,5 млрд фунтів стерлінгів і збільшить заробітну плату британських робітників на 800 млн фунтів стерлінгів в довгостроковій перспективі.
Новина про укладення угоди стала проривом після висловлених минулого місяця припущень про те, що переговори зайшли в глухий кут з приводу доступу до продовольства і сільськогосподарської продукції.
Варто зазначити, що за підсумками восьмого раунду переговорів між Британією і ЄС щодо торговельної угоди прориву не сталося, розбіжності з ключових питань залишаються.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас