Світовий банк закликає Україну прискорити прийняття земельних законів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк закликає Україну прискорити прийняття земельних законів

Казна та Політика
286
Світовий банк закликає Україну прискорити прийняття законів, необхідних для своєчасного запуску ринку землі, який очікується в липні 2021 року.
Про це йдеться у зверненні директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупа Банерджі.
Згідно з підрахунками Світового банку, створення необхідних нормативних актів і процес імплементації можуть зайняти, щонайменше, дев’ять місяців.
“Тому дуже важливо прийняти відповідні закони не пізніше кінця вересня цього року. Якщо держава не встигне це зробити вчасно через затримки, яких цілком можна уникнути, існує реальний ризик того, що в день відкриття ринку землі Україна втратить цей золотий шанс”, – йдеться у зверненні Банерджі.
Також у Світовому банку припускають, що відкриття ринку землі за відсутності строгих правових і регуляторних гарантій зробить ринок вразливим перед потужними гравцями, поглибить корупцію і нерівність.
За розрахунками Світового банку, завдяки земельній реформі Україна зможе стабільно щорічно додавати майже по одному відсотку до темпів свого економічного зростання.
“Така можливість розкрити потенціал зростання цілої галузі і, що найголовніше, можливість підняти рівень добробуту для мільйонів українців виникає один раз в покоління. Українські парламентарії та політики повинні зробити так, щоб не втратити цей шанс”, – йдеться в повідомленні.
Запуск ринку землі в Україні відбудеться 1 липня 2021 року (у попередній редакції – з 1 жовтня 2020 року).

Довідка Finance.ua:

  • 30 квітня офіційне видання Верховної Ради “Голос України” опублікувало закон про відкриття ринку землі, який депутати ухвалили 31 березня, Президент Володимир Зеленський підписав 28 квітня.
  • Після запуску ринку сільськогосподарської землі 1 липня 2021 року вартість одного гектара може скласти 2 тисячі доларів.

Закон про землю – що потрібно знати звичайному українцю

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас