"Київтеплоенерго" буде моніторити тепломережі за допомогою дронів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київтеплоенерго" буде моніторити тепломережі за допомогою дронів

Технології&Авто
314
У новому опалювальному сезоні КП “Київтеплоенерго” буде досліджувати тепломережі за допомогою аеромоніторингу, головне завдання якого – оперативне виявлення ймовірних пошкоджень та “слабких місць” тепломереж, тепловтрат, моніторинг стану енергетичного обладнання.
Про це повідомляє пресслужба компанії.
“За допомогою тепловізора взимку та відеокамер у теплу пору року працівники дільниці з діагностики та аеромоніторингу Київтеплоенерго обстежуватимуть об’єкти теплового господарства столиці: виявлятимуть втрати теплоенергії і ймовірні витоки теплоносія, здійснюватимуть моніторинг стану димових труб котелень, градирень, теплотрас повітряного прокладання.
Результати аерообстежень з прив’язкою до джерел теплогенерації Київтеплоенерго вноситимуться в геоінформаційну систему тепломереж Києва. Спеціалісти Київтеплоенерго пройшли навчання та отримали сертифікати для управління системою повітряного моніторингу на базі Matrice 210V2.0. Це потужний дрон з тепловізором та відеокамерою”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що аеропідрозділ Київтеплоенерго не має аналогів в теплоенергетиці України.
“У Києві одна з найбільших, розгалужених та складних систем централізованого опалення в Європі. Вона була збудована понад півстоліття тому і показники зношеності досягають 80%. Замінити 2,7 тис. км мереж за рік чи два неможливо. Минулого року в Києві розпочалась масштабна програма заміни мереж. Водночас ми ретельно готуємо мережі та теплове обладнання до опалювального періоду, щоб мінімізувати вірогідність пошкоджень і відключень тепла взимку.
Аеромоніторинг вже довів свою ефективність під час тестувань. В опалювальний сезон ця технологія прискорить пошук наявних і потенційних місць пошкоджень мереж, а це, в свою чергу, дозволить мінімізувати незручності для клієнтів через відключення гарячої води та опалення”, – заявив директор СП “Київські теплові мережі” КП “Київтеплоенерго” Василь Деревицький.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас