Показник середньої заробітної плати за липень для розрахунку пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Показник середньої заробітної плати за липень для розрахунку пенсій

Особисті фінанси
1283
Затверджено показник середньої заробітної плати за липень 2020 року, яка відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” враховується для обчислення пенсії.
Про це пише Пенсійний фонд України.
Показник середньої заробітної плати за липень 2020 рік становить 9837 грн 35 коп.
На пенсійні виплати спрямовано 1,6 мільярда гривень. Забезпечено фінансування пенсій вересня на загальну суму 13,6 мільярда гривень.
Нагадаємо, що за роз’ясненням Пенсійного фонду України, підвищення мінімальної зарплати впливає на розмір пенсії лише однієї категорії пенсіонерів: тих, хто досяг 65 років, має повний страховий стаж – 35 років для чоловіків і 30 років для жінок, не працює і отримує мінімальну для свого статусу пенсію.

Довідка Finance.ua:

  • Яку надбавку до пенсії можна отримати за понаднормовий стаж. Нараховується надбавка від розміру пенсії, обчисленої відповідно до статті 27 закону, але при цьому сума має бути не більше ніж на 1% від мінімального розміру пенсії за віком.
  • 1 грудня в Україні відбудеться вже третє цього року підвищення соцстандартів – збільшення прожиткового мінімуму для всіх категорій населення, від немовлят до пенсіонерів. Мінімальна пенсія для непрацездатних теж збільшиться і становитиме 1769 грн (+57 грн). До непрацездатних також належать люди з інвалідністю, вони можуть бути як пенсійного віку, так і молодші.

Як перевірити свій страховий стаж

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас