Зеленський вважає за необхідне за п'ять років добудувати Хмельницьку АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський вважає за необхідне за п'ять років добудувати Хмельницьку АЕС

Енергетика
595
Держава не повинна позбавлятися від найдешевшої електроенергії в країні – атомної, тому необхідно завершити будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС.
Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час візиту на Хмельницьку атомну електростанцію, повідомила пресслужба голови держави.
“Ми маємо займатися введенням третього і четвертого блоків. Можна побудувати десь за чотири-п’ять років. Ми говоримо про те, як це зробити швидше. Я б хотів, щоб ми зрозуміли терміни, щоб це було безпечно”, – цитує пресслужба Зеленського.
У пресслужбі повідомили, що голова держави оглянув будівельні конструкції енергоблоків і поспілкувався з колективом АЕС. Цього року Хмельницька АЕС виробила 8,1 мільярда Квт-год електроенергії. АЕС є перспективним майданчиком в Україні для будівництва нових атомних енергетичних потужностей.
“Попри те, що у 2030 році виникне потреба в заміщенні генеруючих потужностей, необхідно добудувати ХАЕС-3 і ХАЕС-4. Зараз їх готовність становить 75% і 15% відповідно. Водночас зараз вже отримана ліцензія на надпроектну експлуатацію енергоблоку №1”, – сказано в повідомленні.
Під час розмови з колективом підприємства глава держави запевнив, що в умовах існування ринку електроенергії “Енергоатом” матиме рівні права з іншими учасниками.
Зеленський зазначив, що держава не повинна позбавлятися від дешевої генерації енергії в країні. Адже ХАЕС – це надбання кількох десятиліть, і цього не можна втрачати. На Хмельницькій АЕС сьогодні працює понад 5 тисяч осіб.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас