Рекордна роздільна здатність: Створено камеру з матрицею на 3200 Мп (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рекордна роздільна здатність: Створено камеру з матрицею на 3200 Мп (відео)

Технології&Авто
1928
Учені з Національної прискорювальної лабораторії SLAC Міністерства енергетики США зробили перші цифрові фотографії з роздільною здатністю 3200 мегапікселів – найбільші з коли-небудь зроблених за один знімок. Камера буде працювати в обсерваторії Віри К. Рубін.
Зображення настільки великі, що для відображення одного з них в повному розмірі треба було б 378 телевізійних екранів надвисокої чіткості 4K, а їхня роздільна здатність настільки велика, що м’яч для гольфу можна було побачити приблизно з відстані в 15 миль.
Ці та інші властивості незабаром стануть стимулом для безпрецедентних астрофізичних досліджень. Повна фокальна площина майбутньої камери LSST має ширину більше 60 см і містить 189 окремих сенсорів, які робитимуть зображення з роздільною здатністю 3200 мегапікселів.
Екіпажі SLAC зробили перші знімки з його допомогою. Потім матриця датчиків буде інтегрована в найбільшу в світі цифрову камеру, яка зараз будується в SLAC. Після встановлення в обсерваторії Рубін в Чилі камера робитиме панорамні зображення всього південного неба – одну панораму кожні кілька ночей протягом 10 років.
Перші зображення, отримані за допомогою датчиків, були тестом фокальної площині камери, складання якої було завершено в SLAC в січні.
“Це велика віха для нас, – сказав Вінсент Ріот, менеджер проекту LSST Camera з Ліверморської національної лабораторії Міністерства енергетики США. – Фокальна площина робитиме зображення для LSST, відтак, це здібне і чутливе око обсерваторії Рубін”.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас