Міжбанк: поведінка великих гравців формуватиме курсовий тренд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: поведінка великих гравців формуватиме курсовий тренд

Валюта
483
Середа на валютному ринку пройде в звичайному діловому ритмі з повною залежністю міжбанку від дій і курсових завдань великих гравців. Саме їхня поведінка і формуватиме курсовий тренд під час сесії.
Експортери, отримавши вчора валютну виручку в доларі фактично за два дні (у зв’язку з вихідним понеділком в США) – частково встигли вже попрацювати з цією валютою на міжбанку ще в кінці сесії вівторка, але основні суми залишили на сьогодні.
З одного боку, поступове невелике, але все ж таки зростання курсу провокує продавців не поспішати з основними продажами, а виходити на торги тільки в момент найвищих котирувань або в разі гострої нестачі гривні для поточних виробничих операцій. Тому частина клієнтів відверто не поспішає з продажами, вичікуючи пікових значень курсу або навіть граючи спільно зі спекулянтами за рахунок створення формальної нестачі пропозиції на міжбанку. З іншого боку, покупці не готові особливо переплачувати і часто вважають за краще в моменти зльоту котирувань просто зняти свої заявки або почекати більш сприятливого моменту.
Все це формує протистояння курсових інтересів основних гравців під час торгів середи і періодичні сплески котирувань протягом дня.
За інформацією Finance.ua, частина великих експортерів сьогодні готові вийти на торги з основними обсягами вчорашніх зарахувань валютної виручки, але тільки за умови збереження котирувань хоча б на рівні 27,75-27,78 гривень за долар або вище. Якщо котирування просядуть нижче, вони просто не будуть продавати основні обсяги, а обмежаться найнеобхіднішими сумами продажів для покриття тільки найголовніших своїх витрат. Тому від рівня котирувань сьогодні буде дуже істотно залежати і статистика торгів. Ми прогнозуємо обсяг операцій в середу в межах до $190-210 млн при здійсненні до 580 угод.
Розрахунки за результатами аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП, що пройшов вчора, не надто вплинуть ні на ресурсний, ні на валютний ринки. Справа в тому, що чиновники змогли продати облігацій всього на 986,5 млн гривень, що не є істотним обсягом для нашого міжбанку.
При надлишку пропозиції долара на торгах, який сьогодні можливий тільки при продажу доларової валютної виручки великими експортерами, зарахованої ним вчора, ми побачимо Нацбанк з його викупом. При нестачі валюти регулятор знову волітиме тільки спостерігати за ситуацією з боку.
На готівковому ринку також поки що без змін. Обмінники будуть орієнтуватися на курсовий тренд міжбанку, поведінку пари євро/долар на міжнародному ринку і на реальний попит і пропозицію на валюту в своєму регіоні. Спред за основними валютами власники обмінок звузять до меж 15-20 копійок по долару і по євро в межах до 20-25 копійок.
Курси міжбанку, за нашим прогнозом на 9 вересня, будуть в межах: долар – коридор 27,70 – 27,95 гривень, євро – коридор 32,55 – 32,95 гривень.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати в межах: долар – коридор купівель і продажів 27,50 – 27,95 гривень, євро 32,30 – 33,05 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,76 / 27,78
Євро – 32,70 / 32,72
Російський рубль – 0,3631 / 0,3636
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас