Справа щодо B2B Jewelry: суд обрав запобіжний захід двом фігурантам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справа щодо B2B Jewelry: суд обрав запобіжний захід двом фігурантам

Кримінал
778
Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту двом фігурантам справи про фінансову піраміду B2B Jewelry.
Розгляд запобіжного заходу для ще одного фігуранта відбудеться 9 вересня, повідомляє пресцентр Служби безпеки України.
Зокрема, організатору піраміди, керівнику і головному бухгалтеру були оголошені підозри за статтями вчинення злочину стійкою організованою групою осіб, шахрайство у великих розмірах і легалізація майна, отриманого злочинним шляхом, в особливо великих розмірах Кримінального кодексу України.
Нагадаємо, 27 серпня СБУ накрила фінансову піраміду B2B Jewelry. Організатори піраміди привласнили та відмили шляхом інвестицій, купівлі елітної нерухомості та автомобілів понад $250 млн. Відомо, що до афери причетні понад 20 осіб, було задіяно понад 100 підконтрольних юридичних осіб.
Незабаром організатору фінансової піраміди і його співучасникам повідомили про підозру в шахрайстві з фінансовими ресурсами, а також легалізації (відмиванні) грошей, отриманих злочинним шляхом.
Ще в травні 2020 року Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку звернулася до правоохоронців через проект B2B Jewelry.
B2B Jewelry пропонував українцям купити ювелірні вироби та подарункові сертифікати, за якими нібито нараховувалися надвисокі відсотки інвестиційного прибутку. Регулятор угледів у цій діяльності ознаки фінансової піраміди.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас